domingo, 29 de noviembre de 2020

SORTIDA AL C.A. SON FERRIOL

 Hola famílies!

El passat dimarts 24/11 vàrem anar de sortida al C.A. Son Ferriol. Allà, en Toni, ens va ensenyar moltes coses sobre les plantes: quines formes hi ha per regar-les, què necessiten per viure, com s'han de sembrar, quins tipus de plantes hi ha, per a què serveixen les plantes medicinals...


A l'hort del Camp d'Aprenentatge vàrem sembrar cebes amb en Toni! El primer que vàrem fer va ser parlar del reg per degoteig que és el que varen necessitar les nostres cebes, després vàrem anar a cercar compost amb el carretó per enriquir la terra i que les plantes tenguin els nutrients necessaris per viure i créixer i vàrem preparar amb les xapetes la terra.



Després, en Toni ens va ensenyar la tècnica per plantar les cebes: 1 cop de xapeta + treure terra del forat, 1 altre cop de xapeta + treure terra del forat, i un altre cop de xapeta + treure terra del forat... llest per ficar les cebes, tapar i regar-les per primera vegada abans de col·locar el tub de degoteig.


En Toni, ens va explicar un truc per evitar que els animalets, sobretot els caragols 🐌, es mengin les cebes perquè els hi encanten!
Es tracta de posar al voltant de la nostra planteta un poquet de cendra, als caragols no els hi agrada com se'ls aferren les baves allà i ja no s'acosten! 😜



Després de sembrar les cebes, vàrem anar a berenar a les taules del pinar i, mentres esperàvem que en Toni també berenés vàrem poder jugar una estona: pujar pels arbres, pujar damunt fustes i mirar els animals varen ser la nostra distracció al temps d'esbarjo.



Després de berenar, en Toni ens va venir a cercar per fer un taller de plantes medicinals. Ens va explicar el nom d'algunes plantes com la sàlvia, el romaní, la lavanda, el llorer o la camamil·la, ens va dir per a què les podem fer servir a casa, les vàrem ensumar i veure les característiques de les seves fulles i després, vàrem poder sembrar una planta medicinal per dur a casa: primer vàrem preparar el cossiolet i després, amb l'ajuda d'en Toni, la vàrem sembrar.

Per acabar, no estava previst fer-ho, però es varen portar tan bé que en Toni ens va fer una visita ràpida al tancat dels animals 🐔🦆🐐🐑🐴🐮

Els varen poder veure d'aprop i fins i tot vàrem poder donar de menjar a les ovelles i les cabres! També ens varen presentar a en Ferriol, l'ase del Camp d'Aprenentatge!





En resum: els infants estaven molt emocionats amb aquesta sortida i la varen gaudir molt. Anar a un espai a l'aire lliure i gaudir de la natura tots junts va ser un vertader luxe! Esperam poder fer-ne una altra d'aquí a un temps!

Gràcies papis i mamis per la vostra col·laboració i confiança!




No hay comentarios:

Publicar un comentario

 TALLER DE RECICLATGE La setmana passada, varen venir a fer-mos un taller de reciclatge a càrrec de la Fundació Deixalles. Ens varen explica...